tekenpraat cover boek.jpg

Tekenpraat

Gespreksondersteunend tekenen met kinderen

This article is free. We do however ask you to go through the order process by clicking the "Order" button below. You will not be charged.

Gesprekken met kinderen en jongeren met autisme gaan niet alleen vlotter wanneer we de gespreksonderwerpen visualiseren, tekenen tijdens een gesprek is ook gewoon leuk. En de tekening is meteen ook een concreet verslag van het gesprek. Gebaseerd op de principes van oplossingsgericht werken, het systeemdenken en oog hebben voor de competenties van kinderen, ontwikkelde Jason Meijer 'Tekenpraat': een autismevriendelijke manier om kinderen en jongeren letterlijk zicht te geven op hun problemen en hoe ze opgelost kunnen worden. In deze cursus maak je op een heel praktische manier kennis met de methodiek 'Tekenpraat'. En mocht je denken 'Niets voor mij, ik kan niet tekenen', geen nood. Je krijgt ook nuttige tips om leuke tekeningen te maken en je zal ontdekken dat tekenen veel makkelijker is dan je denkt.

Wat mag je verwachten?

  • Korte introductie van de sprekers en de cursisten.
  • Introductie tot tekenpraat: Wat is tekenpraat? Wat zijn de 9 sterke voordelen van tekenen tijdens gesprekken met kinderen en jongeren met autisme?
  • DOE-ACTIVITEIT: Iedereen kan tekenen (eenvoudige tips voor tekenen).
  • De drie achtergronden van tekenpraat: competentiegericht – oplossingsgericht – systeemdenken.
  • Tekenpraat in de praktijk: de 3 stappen.
  • DOE-ACTIVITEIT: cursisten brengen casus aan en iedereen gaat tekenen.

Praktisch


Deze cursus duurt 6 uur (zonder de pauzes).
Werkvorm: workshop
Locatie: in company of via sterkmakers in autisme (www.autisme.be)
Sprekers: Jason Meijer en/of Peter Vermeulen

Jason Meijer werkt ruim 25 jaar in het (speciaal) onderwijs en de gezondheidszorg. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk waar hij veel werkt met kinderen, jongeren en ouders met vragen over de emotionele ontwikkeling. Als supervisor ondersteunt Jason professionals in hun deskundigheidsontwikkeling waarbij tekenen een onmisbaar medium is.

Peter Vermeulen is werkzaam bij 'sterkmakers in autisme' en geldt al 35 jaar als een topexpert in de wereld van autisme. Hij schreef meerdere bestsellers over het onderwerp en wordt wereldwijd gevraagd als spreker en trainer. In 2019 kreeg hij de Passwerk Lifetime Achievement Award voor zijn jarenlange inzet op dit terrein.

 

Interesse in deze cursus?

Neem contact met ons op: info@autismincontext.be